INGEFÄRA - UNIVERSALMEDEL

Hörde för ett tag sedan talas om hur bra och nyttigt det är med ingefära. Sökte på nåtet och fann en uppsjö av information och vittnesmål från folk som blivit hjälpta av denna "knöl". Den är smockful av antioxidanter, inflammationshämmande, bra för hjärta och kärl, bra för matsmältningen, led och muskelvärk, artros och mycket annat. Det verkar inte spela någon roll om man äter den färsk eller torkad. Även gurkmejan har många läkande egenskaper.
Eftersom jag gått och kännt mig lite småförkyld ett par dagar så har jag druckit ingefärste. Kanske inte det godaste te jag har druckit men helt ok! Jag har rivit färsk ingefära, lite limesaft (skulle varit citron men hade ingen hemma) och honung. Så häller man på kokande vatten och låter det dra en liten stund.
Vill du läsa mer om ingefära kan du göra det här och här. Här kan du läsa om gurkmejan. Det finns massvis andra sidor också, så är det bara att googla.
Nu ska jag kurera mig med en mugg ingefärste, ikväll ska jag spetsa det med lite gurkmeja!
kramen
 
 
Lägger in ett youtubeklipp om någon är intresserad!
 
 

Kommentarer
Guillan

Hej det gör du rätt ingefära ska ju va jättebra önskar bara det smakade bättre men tack för tipset ska nig göra te på det jag med någon dag behöver ju all immunboost man kan komma på känns det som. Hoppas du är bättre nu!kram!

2013-05-02 18:47:33

Kommentera gärna:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback