MONDAY, MONDAY

Hur har ni det så här på måndageftermiddagen? Har jobbat idag och kom hem för en stund sedan. Den här veckan är det mest jobb som gäller t.o.m. söndag. Går ju på schema så vi har en väldigt mastig vecka (nu!) men veckan efter är hur soft som helst så det är absolut värt det. Hmmm tänk nu börjar det pratas sommarsemester på jobbet, vi ska lägga in våra önskemål snarast! Man märker ju att det blir ljusare och ljusare för var dag nu det är härligt. Vad tror ni. kommer våren tidigt och blir det inte mer vinter i år än så här? Eller kommer världens bakslag fram i Februari, Mars med massa snö och kyla? Ja det återstår att se. Ska vi få någon mer snö så kan den ju isåfall vara så vänlig att komma till sportlovet för alla ungars skull. Men hörrni vilken tur att vi inte kan bestämma vädret, tänk vilka hemska konflikter det skulle bli då! En del vill ha snö och andra inte. Eller på sommaren, semesterfirare vill ha torrt och soligt o varmt, medan bönderna vill ha regn så inte skörden torkar bort. Skulle säkert bli risk för inbördeskrig! Men som sagt än så länge rår vi ju inte över vädret, men eftersom forskarna numera kan skapa konstgjorda regnmoln så kanske det är en tidsfråga.


DEN MAGISKA 3:AN!

Hoppas allt är bra med er! Jag skrev ju i ett tidigare inlägg om skrock och att jag inte är skrockfull men att det var en sak som följt mig upprepade gånger i livet. Det är nämligen det här med talet 3. När jag växte upp hade vi en granne (vet att jag nämnt om henne tidigare hon var synsk) som alltid sa att om t ex någon dör så blir det 2 till inom en snar framtid. Vi bodde i ett villaområde på en mindre ort och sjukt nog så stämde det flera gånger. Det var liksom inte ofta någon dog men om det hände så var det 3 som dog inom kanske ett par tre månader. Sedan kunde det gå flera år emellan. Detta hände flera gånger under min uppväxt Likaså låg våra hus vid en fyrvägskorsning. Det var en olycksdrabbad korsning och när det hände olyckor så var det 3 st. Jag vet att det här låter jätteskumt men jag lovar att det är sant. En gång var det 3 olyckor på 18 timmar. Då var det iofs ganska halt men ändå. En annan gång hade det varit en olycka med en moped och personbil och en annan mellan två personbilar en fredag. På söndagen var jag och besökte mina föräldrar (det här var efter jag flyttat hemifrån) och de berättade om de här olyckorna när vi satt och fikade på söndagseftermiddagen. Då säger jag halvt på skoj och halvt på allvar att: jaha då får vi se när det blir den tredje gången. Hann inte mer än att säga det så hördes en smäll. Det var en lastbil och en personbil som krockat. Inget allvarligt lite bucklor på bilen. Och vid dessa tre olyckor var det inte ens halt det var på sensommaren. Och det här hände flera gånger också. Det kunde gå åratal mellan olyckorna och sen kom det 3 på raken. En annan grej som hände var att min syster blev påkörd 3 gånger på 3 månader. Ingen gång var det hennes fel, den ena gången satt hon inte ens i bilen utan såg när någon körde in i bilen. Och hon har inte varit inblandad i fler bilolyckor varken före eller efter och det här är ganska många år sedan Året efter var det min tur. Eller otur rättare sagt Vid midsommar stod jag still vid en väjningspliktskylt och väntade på att få köra då en stor jeep körde in i "baken" på min bil. Ca en många senare var jag med om en viltolycka. Då blev jag riktigt rädd och tänkte att vad ska komma tredje gången. Tyckte det var väldigt olustigt men var helt övertygad om att det skulle hända en grej till. Mycket riktigt, jag hann inte mer än få tillbaka bilen från verkstaden så blev jag påkörd av en man som gjorde en U-sväng mitt på gatan där jag kom. Fick en rejäl buckla på sidan av bilen men fatta vad lättad jag blev när det inte var något värre!!! Hade i den vevan precis träffat min man och hade berättat för honom om min oro. Han tog givetvis inte det på allvar men det första jag gjorde efteråt var att åka till honom på jobbet och jag minns att jag sa att: nu har det hänt! Han blev ganska paff faktiskt.
På den tiden hade jag ingen aning om attraktionslagen och att man drar till sig det man tänker på/oroar sig för. Vad tror ni? Tror ni att jag drog till mig dessa olyckor 3st på ca 2månader? Ingen av dom var ju "mitt fel" juridiskt sett. Jag kan ju inte hjälpa att någon kör in i min bil när jag är stillastående inte heller att en gubbe gör en U-sväng på huvudled. Och en viltolycka kan man ju heller inte göra så mycket åt. Det här hände som sagt för många år sedan och ingen mer incident i trafiken förrän nu strax efter jul då jag hade oturen att bli påkörd när jag körde inne i en rondell. Då kom det här med 3 för mig igen, men nu har jag motat bort de tankarna då jag idag har ett helt annat tankesätt.
Vad tror ni är det slumpen eller???? Själv vet jag knappt vad jag ska tro!

UNIVERSUMSKVALLER

Hoppas ni har en fin helg! Själv jobbar jag, men har nu rast så jag sitter och knopar ihop ett litet miniinlägg.  Jag skrev ju i ett tidigare inlägg om att jag hittat en intressant sida Undra-skvaller från Universum. Där finns bl. a. ett bra inlägg om Attraktionslagen HÄR! Iofs inget nytt men det skadar ju inte att bli påmind.
kramen


FREDAGEN DEN TRETTONDE

Idag är det ju som bekant fredagen den trettonde! För mig är det faktiskt som vilken dag som helst.
Tror ni på skrock? Det gör inte jag, inte det minsta. Helt ärligt.  Men det sjuka är att även om jag inte tror ett dugg på det så finns det vissa grejer jag aldrig skulle göra. T ex lägga nycklar på bordet. Det gör jag bara inte. Men jag kan inte förklara varför jag inte gör det för jag tror ju inte på skrock.... Knäppt va??? Men jag har iallafall aldrig oroat mig eller råkat ut för något särskilt fredagen den trettonde.  Men jag tror att om jag verkligen trott på att det är en otursdag så hade jag alldeles säkert dragit till mig, om inte olyckor så en del förtretligheter.  Jag tror att de som säger sig vara otursförföljda just den dagen, de är det för att de tror sig vara det. Jag tror nämligen att det är Attraktionslagen som ligger bakom det.  Precis samma sak som de dagar då man vaknar "på felsida". Då allt går käpprätt åt skogen bara för att man fått en dålig start på dagen och de dåliga vibbarna hänger sig kvar.  Ni vet den där hemska dagen då man försover sig, spiller ut kaffet på sina rena kläder, missar bussen till jobbet ja ni vet hur det kan bli när det väl börjar. Man är liksom inne i den negativa spiralen. Och likadant med fredagen den trettonde, tänker man då att idag är det en otursdag, idag måste jag akta mig så jag INTE råkar ut för en olycka.  Ja ni med LOA - tänket vet ju precis vad som händer en sån dag och förstår precis vad jag menar. Och så tror jag att skrock funkar, att de som tror på det, ja då händer det saker som man tror ska hända. Jag har ett eget exempel på detta, men det ska jag berätta om i ett annat inlägg.
Ja det här är ju mina tankar om skrock och fredagen den trettonde, ni kanske har en annan uppfattning? Berätta gärna vad ni tror om skrock!

 


VIKTEN EFTER JULEN

Hur har ni det med vikten efter helgerna? Själv har jag inte brytt mig det minsta över min vikt den senaste tiden. Så jag kan lova att det har ätits mycket och onyttigt i flera veckor nu. Julmat, julgodis, glögg och andra godsaker. Döm då om min förvåning när jag ställer mig på vågen och ser att jag inte har gått upp ett endaste kilo! Jag var heltsäker på att den skulle visa några kilo+. Jag har inte heller varit aktiv med min LOA-bantning på ett tag. Det jag upptäckte när jag var fokuserad på vikten och viktnedgång var att jag var tvungen att hålla fokus precis hela tiden. Alltså tänka på att jag väger xx kg hela tiden samtidigt som jag visualiserade en smalare kropp. Så fort jag slutade att tänka på det så smög kilona på mig igen. Så därför är jag lite förvånad att jag håller samma vikt som när jag skrev detta inlägget. Men det var såklart en positiv överraskning och framöver ska jag försöka "tänka" bort några kilo till. Men man måste känna sig helt motiverad, det gör jag inte just nu och då är det ingen ide'.
Trillade in på en sida förut som heter Undra-skvaller från Universum. Där finns en hel del intressanta saker att läsa om ni har tid och lust.
kramen


LIEBSTER BLOG AWARD



Idag har jag fått en jättefin award av Tess! Tack snälla du, jag blev jätteglad!  

Meningen med awarden är att man ska få fler besökare i och med att man får sin blogg presenterad av andra bloggare.

Liebster är ett tyskt ord som betyder "käraste" och utnämningen ges endast till bloggar med färre än 200 följare/prenumeranter.

 När man får utmärkelsen ska man göra följande:

1.    Tacka den som gett dig utmärkelsen och länka!

2.    Skriva ner de fem bloggar som man vill lämna awarden vidare till, och låta dem veta det genom att lämna en kommentar hos dem.

3.    Till sist hoppas man att de utvalda vill lämna utmärkelsen vidare...


Svårt att välja bara 5 bloggar man vill ju ge till många,
men här är de jag har valt!

Vägvisaren

The Secret-Bibeln

Healthy Wealthy Wellness

Cherrymerrymuffin

Mysbella


GOD FORTSÄTTNING!

God fortsättning på det nya året! Tror och hoppas att det kommer att bli ett bra år. Hmmm, 2012 tycker det låter overkligt. Säkert därför att man har hört om 2012 och Mayakalendern nästan hela ens liv. När man var yngre tyckte man ju att de var en evighet tills dess och nu är man där. Vad tror ni, kommer det att hända något speciellt? Jag har länge sagt att jag ska sätta mig in i det här med Mayakalendern för jag vet nästan ingenting, mer än att deras tidsräkning tydligen slutar i dec. 2012. En del tror att jorden går under och en del talar om ett skifte av vibrationer eller typ det. Jag surfade runt på lite bloggar nyss och hittade jag något spännande hos Kathja på bloggen THE SECRET-BIBELN. Hon tipsade om en blogg som heter Otherside, du hittar den HÄR! Det kommer ibland budskap från andra sidan och så hittar de ingen mottagare så då skriver de det i bloggen istället. Jättesmart! Jag var på en storseans för en massa år sedan. Då kom det igenom en ung kille som hade så mycket att säga, men ingen kände igen honom.  Det kändes som han blev jätteledsen för han påstod att det var någon där som borde kännt till honom. På något sätt var det svårt att släppa den här killen det var så sorgligt på något sätt. Långt efteråt kom jag på att det ev. kunde vara en "ingift" släktings bror som tog sitt liv strax innan han fyllde 20. Jag har aldrig träffat honom men mycket som sas tror jag stämde. Fast mest var det min känsla att det var mig han menade när han sa att någon kände till honom. Men jag hade inte den blekaste och jag vet ju fortfarande inte säkert om det var han. Iallafall så ska det bli spännande att läsa Otherside.
Kramen