TREVLIG MIDSOMMAR!

Inga återställningsskivor har dykt upp så datorn är fortfarande ur funktion. Men jag snabblånar dotterns innan vi åker ut på landet om en stund. Ikväll blir det nog ganska lugnt. Men imorgon kväll blir det grillfest, vi blir ca 10-12 pers. Det ska bli kul!
Jag önskar er alla en riktigt GLAD, SKÖN, HÄRLIG OCH UNDERBAR MIDSOMMAR!
KRAM


DATORSTRUL






Hej alla mina vänner!
Det  har varit dåligt med uppdateringar på min blogg sista dagarna! Det beror på att datorn har  haverat.
Skulle göra en återställning men tydligen var en del filer skadade så nu ska supporten skicka en ny återställningskiva, får se hur lång tid det tar. Nu fick jag iallafall låna dotterns dator en  stund. Undrar om någon av er sett filmen "What  the bleep do we know"? Ni kan läsa om den
här.  Tycker den låter spännande  så jag tänkte jag ska kolla den när jag har fixat datorn.  Den finns även med svensk text, vilket jag egentligen föredrar, då heter den "Vad vet vi egentligen". Filmen finns på Youtube om ni är intresserade.

AMBRES-STURE JOHANSSON

Känner ni till Ambres och Sture Johansson?  Sture Johansson är en svensk snickare som bor i Värmland. Han kanaliserar en 3000 år gammal ande som kallar sig Ambres. Ungefär på samma sätt som Esther Hicks kanaliserar Abraham. Här hiitade jag en artikel som beskriver Ambres och Sture. Sture är vida känd i hela världen och människor har under åren vallfärdat till hans gård. Stora rubriker blev det när ingen mindre än självaste skådespelerskan Shirley MacLaine besökte honom några gånger. I vilket fall som helst så spelade regissören Anders Grönros in en film/dokumentär om Sture/Ambres. Hela den finns att se på Youtube, den ligger ute i 6 delar och den första delen hittar ni här. Har ju hört mycket om Ambres och jag ville veta lite mer, så därför tittade jag på dokumetären för första gången häromdagen.  


SANNDRÖMMAR OCH VARSEL






Har ni någon gång varit med om att känna ett varsel, dvs att ni innan något har hänt har vetat om det? En del kan ju få föraningar om att någon har dött, om olyckor osv. Själv kommer jag ihåg ett par saker som hänt mig. En gång för många år sedan på ett sommarjobb jag hade, så satt vi och åt frukost. Rätt som det var så såg vi en ambulans utanför. Det är klart vi undrade ju vad som hänt, och helt plötsligt visste jag att det var en äldre dam som hette Inger som de skulle hämta. Jag skulle precis berätta det för de andra, men höll på att bita tungan av mig när jag kom på vad det var jag skulle säga. Kom på vilken reaktion det skulle bli om jag skulle säga att del gällde Inger, jag var ju nästan helt ny på jobbet så jag ville ju inte skämma ut mig sådär. Dessutom visste jag ju inte om det var sant! Varför skulle det vara just hon, vi var närmare 200 personer i lokalen, och jag hade sett henne tidigare, fullt frisk. Ja sen så fick vi ju veta vad som hade hänt, och det var faktiskt Inger som ramlat och slagit i huvudet. Inte så allvarligt som tur var. Efteråt ångrade jag nästan att jag inget hade sagt, för vem skulle tro på mig nu, om jag berättade att jag visste det först av oss alla. Och lite häftigt hade det ju varit att se deras reaktion! En annan gång var en morgon när jag hade sovit länge och hörde att posten kom. Då tänkte jag att det var ett brev från banken och ett från en veckotidning. Ingenting jag väntade mig just den dagen. Jag liksom såg kuverten framför mig exakt som de såg ut. Varför jag gjorde det har jag ingen aning om, det var inga viktiga brev, ett kontoutdrag och något erbjudande om en prenumeration. 
Min faster hade ofta varsel. En  gång hörde hon brandkåren flera timmar innan den kom. Hon bodde i ca 30 år mitt ute på landet, och på de åren åkte, vad hon vet, brandkåren förbi en enda gång. Hon hörde alltså sirenerna och gick ut och tittade, hörde hur de kom närmare och närmare och körde förbi hennes hus. Men hon såg ingenting. Tyckte det var väldigt konstigt. Detta var på förmiddagen. Några timmar senare hörde hon sirenerna igen och då såg hon verkligen brandbilen som körde förbi.  Sådana varsel hade hon titt som tätt.
Sedan vet jag en del som drömmer sanndrömmar, det är ju också en form av varsel.
Jag måste nog vara ärlig och säga att jag är ganska glad att jag inte har haft några sådana upplevelser efter de 2 jag berättade om. Tycker det skulle vara jättejobbigt att "veta" om t ex dödsfall och olyckor som en del gör.
Hur är det med er har ni haft några föraningar om vad som ska hända, som slagit in? Eller drömmer ni sanndrömmar?
 

MEDICINRUMMET

För några månader sedan var jag på den årliga kontrollen hos tandläkaren. Han gjorde en vanlig undersökning och jag blev ju både glad och lättad när han meddelade att allt såg bra ut. Puh, inga hål, underbart! Men den glädjen varade inte så länge. Närmare bestämt bara tills kvällen då jag fick rejäl tandvärk. Tyckte givetvis det var skumt, jag hade ju blivit undersökt och hade ju inga hål. Värken satt i ett par dagar sen gick det över. Tänkte inte mer på det förrän 2 veckor senare då den slog till igen. Och nu snackar vi inte lite småvärk, nej det gjorde rejält ont. Givetvis var det på kvällen men jag kände att det var inte så farligt att jag ville ringa jouren. Då kom jag att tänka på Betty Shines medicinrum. Jag hade skapat ett sådant i min fantasi för flera år sedan och använt det lite då och då, men nu var det ganska längesedan sist. Jag gick och lade mig bekvämt i sängen och började visualisera. Och se, där fanns det i min fantasi precis exakt så som när jag lämnade det sist.

Jag ska förklara lite hur "mitt medicinrum" ser ut.
Det är en lång korridor och ungefär i mitten av den finns en dörr. En vit dörr med en liten skylt med mitt namn på. Precis när man kommer in i rummet är det en bänk med en träskiva, med över och underskåp. På bänken står det massvis med små glasburkar , som gammeldags apoteksburkar. Det ligger också en rulle med ovala etiketter.edan är det lite andra prylar som en sax, gasbinda, bomull och en healingstav m.m. I skåpen står det färdiga burkar, de som jag redan har fyllt och satt etiketter på. Jag har huvudvärkstabletter, halstabletter, sårsalva, hudcreme m.m. Vid fönstret står en stor härlig fåtölj, en sådan man luta bakåt och nästan ligga i. Mitt i rummet står en säng, ganska hög ungefär som en massagebänk fast lite mjukare. Hela rummet är mest i vitt,och ja faktiskt lite shabby chic stil. Ja, i stora drag ser rummet ut så här det finns många fler detaljer, för jag tror att ju mer detaljerat man kan föreställa sig ju bättre fungerar det.

Som sagt, när jag gått och lagt mig den där kvällen så började jag att visualisera. Jag kom till korridoren gick in i rummet. Tog fram en burk med"värktabletter" tog en tablett, drack lite vatten och gick och hämtade en "healingstav", sedan satte jag mig i fåtöljen. Jag lutade mig tillbaka och "tänkte" hur tabletten började verka. Sedan tog jag fram "healingstaven" det är som en liten stav som man tänker sig skjuter ut en healingstråle, ungefär som en laserstråle. Mina healingstrålar är blåa (healingens färg) och jag tänkte hur jag sköt en tunn stråle
mellan tanden och tandköttet. Ja så låg jag där en bra stund, tror jag slumradetill lite och när jag vaknade så var den värsta värken borta. Lite molvärk var kvar men inte värre än att jag kunde sova gott på natten. På morgonen ringde jag tandläkaren och fick komma ganska omgående. det visade sig att det hade lossnat en liten bit på en gammal lagning så han fick byta ut den.

Jag förstår om ni tycker detta verkar jätteflummigt, men jag har använt mitt medicinrum många gånger och det jag kan säga är att det har iallafall hjälpt mig. Och det är alldelles gratis så varför inte prova och ge det en chans? En bra sak som Betty Shine skriver är att "skapa" rummet innan man blir sjuk, så det finns där färdigt när du väl behöver det.

Här kommer ett utdrag ur boken:








HUR DU KAN SKAPA MED DINA TANKAR!








Jag har tidigare skrivit ett inlägg innan om Betty Shine här. Jag har läst alla hennes böcker som kommit ut på svenska och jag älskar dem. Hon var både medium och healer, men en sak jag har tänkt på var att hon i allra högsta grad lärde och berättade om LOA. Men hon använde andra ord såsom t ex tankekraft, och sinnets magi. Hon påpekar hela tiden hur viktigt det är att göra sig av med negativa tankar och försöka att tänka positivt istället. Titlarna på några av hennes böcker är “Sinnets magi-fantasin är nyckeln till universum” , “Tankens makt” och “Det oändliga sinnet” och de titlarna  för ju tankarna till LOA eller hur? I alla de här böckerna lär hon ut olika tankesätt och tekniker, men framför allt i  boken “Sinnets magi-nyckeln till universum”. Där berättar hon bl. a. hur man mentalt skapar sig, det hon kallar för “Medicinrummet” Det går i korta drag till så att du visualiserar dig ett rum som du kan återvända till när helst du vill. I rummet skapar du allt du behöver för att läka dig själv. Ett medicinskåp med små burkar med alla möjliga olika medikamenter, en skön plats att ligga på, ja ju mer detaljer ju bättre. Har du t ex huvudvärk så skriver du huvudvärkstabletter på en etikett som du klistrar på en burk. Ta sen ett piller och “vet” att det kommer att hjälpa dig.
Jag har själv praktiserat detta när jag hade tandvärk för ett tag sedan, och tro det eller ej men det hjälpte mig jättemycket. Ska berätta mer om det sedan.
En annan intressant övning som kallas spegelbilden är att hon lär ut hur man kan göra sin egen, som Betty kallar det, Sinnets skönhetsbehandling! Vad sägs om det!?Helt gratis dessutom. Hmm har några rynkor som behöver slätas ut, så jag ska testa det när jag får tid!  
Dessutom var Betty Shine mineralrerapeut så hon ger en del goda råd om det också i den här boken, samt mycket annat.

Så här skriver www.boktipset.se om boken:

Sedan Betty Shines första bok, HELANDE KRAFT kom ut har ett oräkneligt antal tacksamma människor skrivit till henne och visat sin uppskattning. Hennes budskap har rört vid människors hjärtan över hela världen och förändrat deras liv. Nu har hennes rykte vuxit så att det blivit omöjligt för henne att personligen behandla alla de tusentals människor som söker hennes hjälp. Därför har hon skrivit SINNETS MAGI som är en guide till själv hjälp och som uppmuntrar oss alla att uppleva fördelarna med tankekraft och healing.

Kärnan i SINNETS MAGI består av en serieövningar som utvecklar fantasin, och tankekraften, baserade på Betty Shines egna metoder och erfarenheter. Varje övning har även ett specifikt mål allt från stressreducering till minnesförbättring. Tillsammans med dessa övningar får du även en mängd praktiska råd som rör vitamin- och mineralterapi, kraften i positivt tänkande och mycket annat. SINNETS MAGI är en handbok för själen, en guide till lycka och en vägledning till ett bättre liv i vår moderna värld.

och här kan du köpa den!



BANTA MED LAW OF ATTRACTION

Är tillbaka från landet, det har varit så härliga dagar med massvis av sol och grill, vin och annat sommarmys!
Hoppas ni haft en lika underbar helg som jag.


Tänkte skriva ett inlägg om att gå ner i vikt med hjälp av LOA.

Jag har ju tidigare skrivit om att jag har gått ner ca 7 kg i vikt med hjälp av LOA. Jag ska försöka förklara lite hur det fungerar enligt attraktionslagen.  En del av det jag skriver är från"The Secret" och lite är hämtat från Abraham/Hicks och en del egen erferenhet.

Det första man ska tänka på är att man inte ska tänka att "jag måste gå ner i vikt". För då drar man till sig en situation där man måste gå ner ännu mer i vikt. Det andra man bör veta är att man själv skapat sin övervikt. Man har helt enkelt tänkt feta tankar. Nu är det nog en del som blir upprörda över det påståendet. Och det är klart att man inte tänkt medvetna tankar om att gå upp i vikt. Nej det har ju ofta skett succesivt helt omedvetet. Man kan inte tänka smal och vara tjock det går helt emot LOA. I mitt fall var det så att jag slutade röka för drygt fem år sedan. Och det har man ju hört hela sitt liv att när man slutar röka så går man upp i vikt. Klart min hjärna var inställd på det! Och även om jag då kände till LOA väl så tänkte jag lik förbaskat inte på sambandet när extrakilona smög sig på. Det här påståendet har jag själv haft ganska svårt att ta till mig:  Att det är alltså inte maten i sig som orsakar viktuppgång utan det är tanken på att den gör det som gör att vi går upp i vikt!
Alltså mat i sig kan inte få dig att gå upp i vikt om du inte tror att den kan det.
Om du vill vara smal så får du aldrig tänka att det här wienerbrödet kan jag inte äta för det gör mig fet! Visst är det så man har tänkt eller hur? Men tvärtom att du tror att du kan äta praktiskt taget vad som helst utan att gå upp i vikt så blir det också din upplevelse. Om du tror att du har lätt för att gå upp i vikt då gör du det. Kanske tror du att du har låg ämnesomsättning, en underbar ursäkt som jag själv använt mig av.
Du känner säkert  någon person som säger att "Jag kan äta hur mycket som helst utan att gå upp i vikt".  Fine, den personen gör exakt så som man ska enligt LOA.  Hans/hennes hjärna är ju inprogrammerad på att det går att äta vad som helst och hur mycket som helst utan att gå upp i vikt.
Det är den starka övertygelsen som gör att personen står kvar på samma vikt.  Fast jag tror att de flesta som säger så är helt omedvetna om att det är deras tro och övertygelse som gör att de håller vikten. De tror mer på att det är deras snabba ämnesomsättning. Säg t ex. att en läkare skulle, helt gripet ur luften, säga att du har en snabb hög ämnesomsättning. Vad skulle hända då tror du? Jo det skulle ju vara liknande som placeboeffekten, du skulle ta till dig det, hjärnan programmeras om att tro på din snabba ämnesomsättning=du går ner i vikt!

Om du vill gå ner i vikt så börja med att bestäm dig för hur mycket du vill väga. Tänk inte
(som jag gjorde i början)  att du vill gå ner  10 kg. Nej ett bestämt mål ska det vara säg att du t ex.vill väga 65 kilo. Föreställ dig hur du skulle se ut om du vägde 65 kilo. Du kanske har något foto där du hade din idealvikt, leta då på det och titta på det ofta. Har du inget foto kanske du kan leta på en bild på en kropp som motsvarar den kropp du vil ha. Skriv ner din vikt på en lapp, tänk på de kläder du vill köpa ha tillit till att du kommer att lyckas. En sak som också är viktig är att inte hysa negativa känslor för den kropp du har nu. Mår du dåligt över din kropp så drar du till dig ännu mer dåliga känslor och du kommer aldrig att förändra den. I själva verket drar du till dig ännu mer vikt! Jag förstår att det är så jag gjort. Det kom först ett par kilo, ingen fara tyckte jag, men sen blev det mer och mer. Ju mer jag tänkte på min viktuppgång ju snabbare gick den, det inser jag nu med facit i hand. De här sju kilona jag har gått ner i vikt, ja ärligt talat är jag själv lite förvånad över att det har funkat så bra. Jag kan säga ärligt utan att ljuga att jag har faktiskt ätit mer s.k. onyttiga saker än normalt. Kanske det inte har gått så jättesnabbt som det kan göra med andra metoder men det har ta mej tusan varit så mycket roligare, jag lovar! Har bantat med både GI och kaloriräknande, och alla möjliga olika metoder innan så jag vet. Sammanfattningvis så om du vill gå ner i vikt med LOA så är det viktigaste att du tror och vet att den perfekta vikten är din. Du måste föreställa dig,agera, låtsas och fantisera om att du har nått din idealvikt. Ha tillit så kommer du att lyckas nå ditt mål.



HÄR ÄR VÅRT LILJEKONVALJESTÄLLE!


ÖNSKAR ER ALLA EN TREVLIG HELG!

SKA BLI SKÖNT MED LITE LEDIGHET OCH VÄDRET SER JU UT  ATT BLI KANON! SÅ DET BLIR LITE STILTJE I BLOGGEN ETT PAR TRE DAGAR NU. VI HÖRS EFTER HELGEN, KRAM PÅ ER ALLA MINA VÄNNER!


VINNARE AV HALSBANDET ÄR.......................................

.............................MALIN!

Grattis Malin ett mail är skickat till dig.

TÄVLINGEN AVSLUTAD!

Påminner att sista dagen i tävlingen är den 2/6. Vill du vara med i utlottningen av ett halsband så lämna en kommentar här. Lycka till!