NDU-Nära Döden Upplevelser

De flesta av oss har väl hört talas om den berömda tunneln vilken 
många personer som överlevt hjärtstllestånd har stött på. Själv 
känner jag till 4 personer (varav en är min sambo)  i min närmsta 
omgivning som har haft en NDU. 3 av dem har varit inne i tunneln och 
en kom inte så långt. Det var en fd kollega som berättade att hon 
under en operation i sin ungdom hade svävat ovanför, alltså uppe i 
taket och sett och hört precis allt läkarna och övrig personal 
gjorde och sa. Där tog NDUn slut för hennes del för hon drogs 
tillbaka in i kroppen igen. Däremot bar hon med sig detta under många 
år innan hon vågade prata om det. Det är nog ca 35-40 år sedan det 
hände och då var det inte samma öppenhet utan man riskerade att bli 
sedd som lite mysko om man pratade om sådant. De andra har haft 
tunnelupplevelsen.

Min sambo skulle genomgå en kranskärlsoperation där de skulle gå in via ljumsken.Han fick ganska mycket lugnande och bedövning,  och det första han märkte var att det började flimra för ögonen. Sedan märkte han är ökad aktivitet bland personalen, lite panikartat så han förstod att någonting hände. Plötsligt sögs han in i en tunnel, där han for fram i hög hastighet. Han upplevde inte att det var helt mörkt i tunneln utan mer som en dämpad belysning,. Längst bort såg han ett ljus först som en liten prick, och sedan större  och starkare ju närmare han kom. Det enda ljudet som hördes var ett svagt sus.  Han såg att det fanns någon eller något längs vägen som svaga konturer men kunde inte urskilja någon särskild, såsom  en avliden släkting/bekant eller ljusvarelse vilket annars är väldigt vanligt. Han upplevde att han åkte själv i tunneln med fötterna före. Han kom så långt att han såg tunnelns slut när han helt plötsligt sögs tillbaka, åkte då baklänges med huvudet före. Vet inte mer förrän han vaknade upp och läkaren berättade att han fått en hjärtinfarkt mitt under ingreppet. Därför denna aktivitet av personalen.  Det tog sedan ca 13 år innan han berättade för mig vad han varit med om.

De andra två vet jag inte så mycket om de har bara berättat att de  varit i tunneln. En av dem hörde ljudet av kyrkklockor som ringde. Mer  än så vill de inte berätta. Men jag har läst mycket om fenomenet,  och en sak fascinerar mig mycket. Det är att över hela världen  oberoende av vad du tror på så upplever man NDU på ungefär samma  sätt. Skillnaden brukar vara att de som kommit så långt att de mött  en"ljusgestalt" tolkar den på sättet de tror. Är du kristen så är  det Jesus är du muslim är det Mohammed osv. Och det verkar ju  rimligt. Melvin Morse är en barnläkare i USA som forskat mycket kring  barns NDUer. Han har skrivit en del böcker, liksom Raymond Moody som  också är läkare. Det slår mig att många böcker om NDU faktiskt  är skrivna av läkare. Elisabeth Kubler Ross och Michael Sabom har  också forskat och skrivit några böcker om ämnet. Även vår svenske  läkare Göran Grip har skrivit en del  om NDU,  läs här:



BETTY SHINE-världsberömt engelsk healer och medium

HEALING

Har ni läst böckerna av Betty Shine? Om inte så rekommenderar jag  dem varmt. Betty var ett mycket känt engelskt medium   och healer som tyvärr gick  bort 2002. Hon var född 1929 i Kensington i England. Hon var egentligen operasångerska från början. Under en  seans fick hon veta att hon skulle bli en världberömd healer vilket  hon hade svårt att tro på. Hon är känd från både TV och radio och har hållit föreläsningar i alla delar av världen. Tidningarna har skrivit mycket om henne.  I "The Sun" hyllades Betty Shine som världens främsta healer och "The Independent" skrev att de som upplever Betty Shines övernaturliga krafter får svårt att förbli skeptiska.  Hon jobbade mycket med tankekraft. Jag vet  inte vilket hon var mest berömd för, sin skicklighet och  träffsäkerhet som medium eller sin healingförmåga. Hon utförde  även andlig kirurgi med hjälp av andeläkare. Ungefär som vad jag  förstått John of God gör i Brasilien. Hon arbetade  även med yoga, handanalys, färghealing, och vitamin-mineralterapi och många andra metoder .  

Här är de böckerna jag har läst av Betty Shine och jag tycker de är bra allesammans.  Jag gillar verkligen den värme och humor hon har när hon skriver.

Man kan givetvis läsa dem i vilken ordning man vill men jag skulle nog rekommendera att börja med:


"Helande Kraft"

Där berättar Betty om när hon besökte ett känt engelskt medium Charles horrey. Han talade om för henne att hon en dag skuille bli en stor berömd healer, och som det inte var nog med det, även ett mycket berömt medium.  I den liksom i hennes övriga böcker finns det gott om övningar man kan göra själv.

"Det oändliga sinnet"  

Här ger hon även många exempel på själens fortlevnad.  Boken utforskar ämnet sinne-hjärna. Att det finns ett sinne som är oberoende av hjärnans biologiska funktioner.

  "Sinnets magi" är en guide till självhjälp. Den består av en serie övningar baserade på bettys egna metoder. Alltifrån stresshantering till minnesförbättring. Man får även en del råd om vitamin-mineralteraoi, färgterapi kraften i att tänka positivt m.m.

 "En fri själ" I den här boken fortsätter hon att utveckla tankar kring sinnets förmåga och kraft. Hon delar med sig av sina otroliga historier om hur hon har pratat med och healat djur både tama och vilda.Hur hon har funnit försvunna husdjur.

"Mitt liv som medium"

 Här är Betty Shines självbiografi . Den är mycket fängslande och själutlämnande, hon delar med sig av många möten av alla de slag. Hon berättar om sin kamp att förlika sig med sina "annorlunda" gåvor. Om övergången från att vara operasångerska till att bli ett Medium och Healer.  Hon berättar på ett otroligt varmt och humoristiskt sätt.

 "Tankens makt:energin som kan förändra världen"

Här utforskar Betty de tankevågor vi människor hela tiden skickar ut.  Hon ger många exempel på hur vi kan utnyttja tankens kraft på ett positivt sätt. Med den utgångspunkten kan vi alla förbättra våra liv till det positiva.

 

 

Hittade en väldigt bra 
beskrivning av Betty Shine här:    

http://www.narrator.se/narratorse/boken/vyer/betty%20shine.htm 

och om andlig healing här:

http://www.narrator.se/narratorse/boken/vyer/andlighealing.htm








En del av böckerna kan vara svåra att få tag på men de brukar finnas i Bokantikvariat.
Eller kolla på Tradera.com  där läggs det ut böcker av Betty Shine
med jämna mellanrum oftast till väldigt låga priser.

URI GELLER

SKA BLI SPÄNNANDE ATT KOLLA PÅ URI GELLER IKVÄLL  KANAL 5 KL  20.00

LÄSARFRÅGA

VAD TROR DU? LEVER VI FLERA LIV? JA ELLER NEJ?

HAR VI VARIT HÄR FÖRUT?

Tills för några år sedan var jag väldigt kluven ifrågan om vi 
lever flera liv. Jag    var helt öppen för att det kunde vara så men 
likaväl att vi kanske bara hade ett enda liv. Men ju mer jag har 
fördjupat mig i ämnet ju mer övertygad  har jag blivit att det nog 
ligger till på det viset att vi lever flera liv. När jag insåg det 
kom genast tanken upp att, men då är väl inte livet då orättvist 
som man kan tro ibland. För vad skulle det vara för rättvist med att 
en människa föds i fattigdom och kanske svälter ihjäl under sitt 
första levnadsår  medan någon annan föds in i rikedom. Men jag tror 
att man lever många liv och då är det nog på lika många olika 
sätt. Man lever liv som rik-fattig,man-kvinna, dö ung-dö gammal osv. 
Vilket liv man får eller snarare sagt tror jag man väljer själv, 
beror på vad man ska lära sig i det livet. T ex kanske man ska lära 
sig tålamod eller empati för att man saknat de egenskaperna tidigare. 
Det som fick mig att bli omvänd var när jag läste en bok av Brian Weiss
som heter "Många liv många mästare". Han är läkare, psykiatiker och var
 en stor skeptiker till allt som inte kunde förklaras på vetenskaplig väg. 
Han fick ett till synes hopplöst fall, en ung kvinna Chaterine som led av svåra
 fobier och ångest. När ett par år av traditionell terapi inte hade hjälpt det
 minsta beslutade sig Weiss för att testa med hypnos. Han ville gå tillbaka så
 långt det gick till barndomen, för att se om hon varit utsatt för några traumatiskahändelser som kunde förklara hennes tillstånd. Istället hamnade hon 4000 år tillbaka i tiden  när hon som 18-åring drunknade tillsammans med sin lilla baby. Det framkommer även många fler minnesbilder från andra liv. För Weiss rasade hela hans världsbild och han hade svårt att tro på det. Men sedan kom det fram budskap under hypnosen som var direkt riktade till honom. Ja det här är en mycket  bra och spännande bok som jag verkligen rekommenderar. Även hans andra böcker är väl värda att läsa. En favorit av dem är "Kärlek liv efter liv" . En del av dem kanske inte går att köpa längre för de är slutsålda hos förlaget, men kolla i antikvariat där brukar man kunna hitta dem. Ett annat tips är att köpa dem på auktion på Tradera. Där har jag köpt massvis med böcker väldigt billigt. Även biblioteken brukar ha Weiss böcker. Böckerna är översatta av svenske läkaren och författaren  Göran Grip som själv har haft NDU upplevelser och även minnen av tidigare liv.


TIDIGARE LIV



Dessa böcker är så bra. Rekommenderar att man börjar med den första "Många liv, många mästare" för det är där allt börjar.................

Ny bil

Jamen säger säkert någon, varför inte passa på att attrahera ett riktigt lyxåk när man ändå är i farten. Jo det kan man undra. Enligt attraktionslagen är det inte svårare att attrahera en Rolls Royce än en cykel. Hmm, nej man gör  på precis samma sätt men det som är svårare är att övertyga sig själv om det. Ska LOA fungera måste man tro blint på att det som man önskar kommer att ske. Eller förresten tro räcker inte man måste veta inom sig. Så måste man föreställa sig att man redan har sin önskan i hamn. Och det är ofta där våra mänskliga hjärnor spelar oss ett spratt. Rätt som det är börjar vi tvivla och tappar fokus på önskan. Därför är det mycket lättare att attrahera små betydelselösa saker. Jag brukar ofta "tänka" mig till bästa parkeringen* att hissen** alltid står och väntar på mig, extrapris på en viss vara etc.  etc.  Det funkar så gott som alltid. Kanske inte så viktiga saker i det stora hela men varje gång så stärks mitt självförtroende av att jag kan attrahera mina önskningar. Så om du är nybörjare så tipsar jag dig om att börja med små saker, som ger dig bevis för att det fungerar, Då blir det mycket lättare när man ger sig på de stora grejerna.

Och förresten så skulle en bil i den klassen som på bilden duga alldeles förträffligt åt mig!


*parkering här är en bristvara.
**hissen i huset kallas hissen som aldrig står still!

Bil önskas


Mitt mål är att attrahera en ny bil!

Bilen

En sak som hände för att par månader sedan var att vi skulle sälja våran bil. Vi lade ut den till försäljning, men det var lite trögt. Så jag tänkte att här är det bäst att ta till attraktionslagen för att få bilen såld. Så jag började att fokusera på att det skulle komma en köpare och det inom en viss händelse.  Saken var den att min man skulle läggas in på sjukhus för en planerad åtgärd (operation)  och vi ville väldigt gärna ha bilen såld innan dess. Jag visualiserade försäljningen, försökte "känna in" att bilen var såld osv. Tiden krympte min man skulle läggas in på en söndag. Veckan innan gick, och jag som varit så övertygad om att få bilen såld började nästan tappa hoppet (något man aldrig, aldrig någonsin får göra) men så ganska sent på fredagkvällen ringde en man som verkade vara väldigt intresserad. Ännu en gång hade LOA fungerat, trodde jag. Så kom han på lördagen och visst han var väldigt intresserad, men la ett bud på bilen som var långt under vad vi begärt. Men så desperata var vi inte, så därför blev det ingen affär. Det kändes ganska snopet måste jag erkänna, jag som varit så tvärsäker på att bilen skulle bli såld innan min mans operation. menmen tänkte jag, kanske hade jag  fokuserat på fel sätt, inte varit tydlig nog, tappat hoppet inte visste jag vad som gått fel. Söndagen kom jag skjutsade min man till sjukhuset och åkte hem. På måndag morgon ringer han hem och säger att operationen har blivit inställd p g a sjukdom hos personalen. Detta fick vi veta var väldigt ovanligt, sköterskan som kom med beskedet hade aldrig varit med om det. Jaha så kom han hem och fick en ny tid ett par veckor efteråt. Och gissa vad som hände innan dess??? Jo bilen blev såld! Så attraktionslagen hade svarat på mina tankar/känslor att bilen blev såld innan operationen. Och det var ju just det jag bad om, innan operationen, inte inom ett visst datum!


LAGEN OM ATTRAKTION (LOA)

Jag lever så gott jag kan efter attraktionslagen. Första gången jag kom i kontakt med den var för ca 15-16 år sedan då jag läste boken "Du kan hela ditt liv" av Louise Hay. Fast då vistte jag inte att den handlade om attraktionslagen, har inget minne av att man hörde det ordet då. Fast det var precis det den handlade om, det förstod jag när jag för några år sedan läste "Be så ska du få" en bok av paret Esther och Jerry Hicks. Ja sedan kom ju "The secret" av Rhonda Byrne både som bok och dvd. Kanske den är den mest kända för det var väl då intresset växte sig stort för attraktionslagen. Ja sedan har det hänt mycket, det finns en uppsjö av kurser/workshops att gå och massvis med böcker har getts ut i ämnet. Den senaste i raden jag läste var "Övertygelsens kraft" av Gregg Braden. Den är lite mer åt det vetenskapliga hållet, typ lite kvantfysik och så. Jag kommer inte att göra några större utläggningar eller förklaringar till vad LOA är och hur den fungerar. Det finns  redan många sidor på nätet där det förklaras. Så om du inte vet så googla på t.ex. attraktionslagen, law of attraction, the secret, så får du massvis med info. Tror de flesta som hamnar här har lite hum vad det handlar om. Så min förhoppning här är att vi tillsammans kan berätta om våra erfarenheter av attraktionslagen. Vad vi har lyckats manifestera i våra liv osv. Smått som stort. För det är ju så det funkar, ju mer man pratar, skriver, tänker om det man vill ha i sitt liv ju lättare drar man det till sig.

Välkommen till min nya blogg!

Välkommen till min blogg Silvertråden. Här tänker jag skriva om LOA 
(law of attraction) , NDU upplevelser, healing,medier, "andrasidan" 
andlighet, änglar och liknande. Ämnen som alltid har intresserat mig. Sådant 
som kallas övernaturligt, men det är ett ord jag känner mig obekväm 
med. Vaddå övernaturligt??? Nej det klingar helt fel i mina öron. 
För mig är det mera naturliga saker. MEN jag vill poängtera att jag 
är en stor skeptiker, är mycket väl medveten om att inom det här, 
ska vi kalla den branchen??? Förekommer det mycket ruffel och båg. 
Givetvis för att det finns stora pengar att hämta,eller snarare att 
lura av folk. Tragiskt för det är ofta väldigt utsatta människor 
som mår dåligt som söker svar och hjälp. Särskilt misstänksam 
blev jag när en bekants 20 årige son erbjöds ett jobb på en 
spålinje för ett par år sedan. Men hallå,  han trodde ju inte ens 
på spådomar sa han. Men det gjorde inget bara han var bra på att 
prata och hålla låda. Man blir ju mörkrädd..... Och sådant är så 
väldigt tråkigt för det förstör så mycket för de som är 
seriösa. För det vet jag att väldigt många är. En sak till jag 
skulle älska om ni vill kommentera eller tipsa om saker inom det här 
gebitet. Vill jättegärna diskutera saker MEN om du är helt 
icketroende  inom det här området så är du givetvis välkommen fast 
jag säger på en gång att jag har inget som helst behov att försvara 
eller bevisa något av det jag tror på. Jag varken kan eller vill 
lägga energi på  det. Jag hävdar absolut inte att allt det jag tror 
på är sant, det är som sagt en tro. Och var och en har sin egen 
sanning och det måste man respektera.
 Vill du maila mig så är adressen   [email protected]