LITE VÅRKÄNNING..........

Idag var jag ute och promenerade med voffsen innan det var dags att åka och jobba. Det var så härligt så faktum är att det kändes lite som vår i luften. Härligt!
Satt och läste innan om alla diskussioner kring vår nya prinsessas namn, Estelle.  Jag tycker mer och mer om namnet faktiskt.  Kanske inte ett namn jag själv skulle välja men helt ok. Typ en 7:a på skala 1-10!  Det jag tänkte på först när jag hörde namnet var en grevinna! Vet inte om det finns nån grevinnan Estelle men jag förknippar det med en iaf. Men det bästa av allt är att det känns som om Victoria och Daniel själva har valt ett namn de tycker om. Inte efter alla uråldriga etiketter och regler som annars brukar vara givna. Tycker det är underbart.
Annars då? Ska ni kolla melodifestivalen ikväll? Vi ska vara hemma så vi kommer väl att titta på den och så bestämde vi just att vi skulle hämta pizza. Hihihi är redan jättesugen!
Hoppas ni har en fin helg! 

MITT I NATTEN.................................

Hamnade här vid datorn efter att tillbringat kvällenl med några vänner. Vi har ätit gott, kollat melodifestival, snackat och haft det allmänt trevligt.
Nu har jag fått hem boken jag skrev om tidigare, Lisa Nichols " Oavsett vad som händer". Jag har snart läst halva boken och kan rapportera att den handlar väldigt mycket om hennes eget liv från hennes uppväxt och till där hon är idag. Det är även en del tips och övningar och det var en sak som jag föll speciellt för och som jag nog kommer att testa. Det är att man mentalt ska föreställa sig att man har två CD-spelare i huvudet. En negativ spelare till vänster och en positiv till höger. När man inser att man tänker negativa tankar såtrycker man med pekfingret på vänster sida av pannan och tänker att det finns en stoppknapp där. Sedan trycker man man på högra sidan för att sätta igång den positiva CDn. Lägger ut en text från boken som handlar om just detta!



NÅGON SOM LÄST?

Jaha nu är et redan söndag kväll. Man tycker att veckorna går fort, men vad gör inte helgen då? Svisch så är det måndag igen.Vi har haft en lugn skön helg, har inte gjort många knop precis. Faktum är att jag inte mått riktigt hundra, det känns som om det är någon förkylning på gång, har haft huvudvärk och kännt mig lite hängig. Kanske inte så konstigt med tanke på att var och varannan människa på jobbet och runt omkring är förkylda. Så därför har det blivit en hel del läsning i helgen. Har beställt en bok på biblioteket som jag bör få nu till veckan. Den är skriven av Lisa Nichols, en av de som är med i "The Secret" hennes bok heter "Oavsett vad som händer - 9 steg att leva livet du älskar" alltså en bok i sann LOA-anda. Du kan läsa om den HÄR . Kanske någon av er har läst den? Vad tyckte ni isåfall? Jag lovar att återkomma med en rapport när jag har läst den.



TÅLAMOD-INTE MIN GREJ!

Hoppas ni haft en skön helg trots kylan som råder ute. Själv har jag jobbat, så nu åtnjuter jag ett par lediga dagar. Skönt!
Hur har ni det med tålamodet? Själv har jag alltid haft dåligt tålamod även om det blivit bättre med åren då jag jobbat en del på det. Och tålamod är ju en viktig sak när man lever enligt LOA. Förr var jag sådan att jag kunde inte vänta på nånting (dvs sådana saker man kan påverka) Bestämde jag mig för att köpa något så var det omeddelbart på störten! Jag ville ha det meddetsamna, genast, helst redan igår!!! Hur många förhastade saker har man inte skaffat sig på det viset. Likadant om jag skulle göra något speciellt så var det direkt som gällde. Har aldrig varit mycket för att planera långt fram i tiden. Min mamma var helt tvärtom. Hon kunde bestämma sig för att hon skulle införskaffa något men sedan fick det gärna dröja ett tag innan hon agerade. Hon sa ofta att hon tyckte det var så mysigt att längta efter "vaddetnuvar" den känslan var nästan lika härlig för henne som när hon verkligen hade köpt/fått det hon ville. Alltså det här gällde ju sådana grejer som man verkligen önskade sig.  Min mamma växte upp som näst äldst av sex syskon. Det fanns absolut inget överflöd så ville man ha något så gällde det att spara till det. Och då förstår man ju den här längtan och makalösa glädjen när man äntligen fått råd att köpa det man sparat till. Tror det satt i hela livet även om ekonomin blev bättre och hon mycket väl kunde köpa det hon ville ha direkt. Själv kan jag känna den känslan när man tänker tillbaka på julaftnarna när man var liten. Man hade önskat sig något hett och innerligt och så fick man det! Halleluja vad lycklig man blev.
Men nu i vår generation vi betalar ju många gånger i efterhand i allafall har jag själv gjort så flera gånger. Vill man ha t.ex. en ny Laptop men känner att man inte har de pengarna så hur lätt är det inte att ta den på avbetalning bara för att man inte vill vänta tills man sparat ihop till den. Och det är väl jättebra att det finns den valmöjligheten.
Men annars har det här med tålamodet varit motigt för mig just när det gällt attraktionslagen. Jag vill så mycket genast. Och när inget händer så har jag haft lätt för att tappa fokus och kännt avsaknad och misstro. Det är ju det sämsta man kan göra när man önskar att något ska manifestera sig i ens liv. Kanske är just tålamodet min "livsläxa" om vi nu har någon sådan vilket många tror.
Men som sagt så har jag blivit bättre o bättre på att "vänta" med tiden. Egentligen är det ju tur att det finns en tidsbuffert, som Abraham kallar det när man önskar sig någonting. För tänk om allt man önskar skulle hände PANG. Jag menar man säger/tänker ju många gånger på saker man vill, fast man inte riktigt menar det. Typ en pinsam situation och så tänker man: jag önskar jag kunde sjunka genom golvet! Det menar man ju inte riktigt.
Sedan vet jag med mig att väntan, hur lång tid det tar innan mina riktiga önskningar manifesterar sig beror på när jag själv är redo att ta emot dem. Att ställa in sig på rätt frekvens så det matchar önskan. M a o det gäller att må bra, att känna glädje och tacksamhet och känslan att man redan har det man vill. Låter enkelt men är ändå svårt. Här är det fokus som gäller. Att bara fokusera på det goda, att inte påverkas av elände som sker runtomkring (vilket jag tycker är svårast) o s v. Men lyckas man med det så kommer allt man önskar sig att bli verklighet. Visst är det härligt!!!

Gjorde nyss en paus i skrivandet här och var inne påå Tess blogg Lagen om Attraktion. Där har hon lagt in en text av John Assaraf. Tycker den är så bra, ni hittar det HÄR!