LOA-POSITIVT OCH NEGATIVT!

Attraktionslagen fungerar ju så att vi drar till oss det vi tänker, talar och framförallt känner. Både bra och dåliga saker. Att man kan attrahera bra saker är ju en trevlig sak men att man attraherar det negativa såsom sjukdomar och annat elände är ju svårare att acceptera. En sak som slog mig häromdagen är att fler personer inom samma familj har samma eller liknande sjukdomar Och nu menar jag inte smittsamma sjukdomar som influensa eller halsfluss o sånt. Nej, jag menar annat som inte är smittsamt. Jag kan ge flera exempel där båda paren i ett förhållande har drabbats av samma åkomma. T ex min morbror opererade sig för ett svårt diskbråck. Något år senare genomgick hans fru en liknande operation. En av mina bästa kompisars föräldrar var ockdå båda hårt drabbade av diskbråck varav mamman opererades.  Våra före detta grannar drabbades av stroke. Först han och sedan hon det var ca 1 1/2 år emellan. Det kanske inte hade varit så ovanligt om det hade varit ett äldre par men båda var strax under 50! Ett annat par jag känner bröt benet med någon månads mellanrum. Vi började faktiskt prata om det här på jobbet och de flesta kände till liknande fall. T ex hade någons båda föräldrar haft magsår och någons njursten. En tjej berättade att hon och hennes bror opererades för blindtarmen med en veckas mellanrum. Någon berättade om hur cancern drabbat flera familjemedlemmar på kort tid. Osv. Jag kunde inte ta upp det här med LOA för det var inte "rätt" personer att diskutera det med om ni förstår vad jag menar. Men tanken har funnits där och ju mer jag tänkt på det så förstår jag ju att alla de här personerna givetvis har tänkt och pratat mycket om just den sjukdomen partnern har haft. Och helt omedvetet dragit till sig samma sak. Jag vet att det här med sjukdomar olyckor och annat elände väcker starka känslor hos folk. De flesta blir rent ut sagt förbannade när de hör att de själva dragit till sig eländet vaddetnuär. Och det har jag full förståelse för.  Jag kan känna precis likadant. Jag har inte precis glidit fram genom livet på en räkmacka utan haft en hel del tuffa saker att gå igenom liksom de flesta människor har. Och visst har jag svårt acceptera att jag själv skulle har skapat det. Men LOA fungerar ju lika mycket åt båda hållen positivt och negativt. Jag har läst en del av Michael Losier,  en kanadensisk  man som undervisat i Law of Attraction  sedan -96 och skrivit några böcker i ämnet bl a den HÄR som tydligen är väldigt populär . Här är ett utdrag från hans hemsida som stämde in på det här att dra till sig negativa saker. 

"Law of Attraction is universal and non-judgmental. A newspaper article caught my eye the other day. An eighty-three-year-old man was found beaten to death in a poor area of San Francisco. The article said relatives remembered that everyday the old man prayed to be kept safe from wicked people (italics mine). I wondered how often and with what intensity he prayed, and if he specifically always included "wicked people" in his prayer. According to Law of Attraction, we want to limit attention to what we don't want and ask for what we do want, such as a peaceful and enjoyable day. This is not to say that everything in our life is there because of a conscious motivation, or that people create cancer because they are not positive enough. We can't always know the deeper spiritual lessons at work in our life, but as we grow in spiritual understanding, we understand that there are no accidents and something is always being worked out for a reason."

Om ni vill läsa lite mer av honom så kan ni kika in HÄR. Jag valde ett ställe där han skriver om "tools and processes" vilket alltid är spännande att läsa om!

                                                                         
                   


SECRET STORIES

Ibland när jag behöver bli lite peppad i mitt LOA-tänk brukar jag kika in på "The Secrets" hemsida och läsa Secret Stories,  Där berättar folk från hela världen  om sina framgångar med LOA. Idag hittade jag en bra historia om viktminskning med LOA som var utsedd till "Secret Story of the week". Ni kan läsa den HÄR. Med min egen LOA bantning kan jag rapportera att jag gått ner de kilon jag gick upp under semestern. Men jag har inte fokuserat så mycket på den nu heller. Men jag VET att när jag väl börjar fokusera på att gå ner i vikt så kommer jag att göra det. Att jag inte brytt mig så mycket nu är väl som alltid, när hösten kommer så spelar några extrakilon inte så stor roll. Man är liksom inte så motiverad som på våren.  Om inte förr, så till Beach 2012 ska iallfall några kilon till bort!


UFON-FINNS DET LIV DÄRUTE?

Tror ni på UFOn ? För ett tag sedan skrev  Tess ett inlägg på sin blogg  om sina funderingar kring det här med liv på andra planeter.  Det är ett väldigt intressant ämne tycker jag, så jag tänkte hänga på och skriva lite om mina tankar och min tro om detta. Förmodligen har väl människor alltid betraktat rymden och stjärnorna och funderat på vad som finns där ute. Jag kommer ihåg att jag tänkte ganska mycket på det när jag var liten. Man frågade : var tar rymden/Universum slut? Så fick man alltid svaret att: den tar aldrig slut. Vaddå aldrig slut? Det hade iallafall jag väldigt svårt att acceptera för allt tar ju slut och vad finns det där? Helt logiska tankar alltså med våran uppfattning av den fysiska verkligheten. Och jag vet egentligen inte om man är så mycket klokare nu.  Enligt forskarna så expanderar ju Universum hela tiden och den tanken känns ju ganska svindlande eller hur? Jag menar det känns väl som det är stort nog dom det är. För min del känns det nästan uteslutet att Jorden skulle vara den enda planeten med intelligent liv. Med tanke på hur många galaxer det finns och hur oändligt många stjärnor och planeter det finns så vore det ju helt otroligt. Sedan är ju frågan vilken form av liv det finns. Tror väl inte så värst mycket på att det skulle vara några gröna marsianer med antenner på huvudet. De finns nog bara i vår fantasi. Kanske är vi den enda planeten med liv i just vårt solsystem. Men att det någonstans finns någonting det är jag övertygad om. Skulle ju vara väldigt märkligt om bara vår lilla planet som i universum är som ett sandkorn i Sahara skulle vara enda stället där det finns liv. Det finns ju många människor som vittnat om konstiga ljusfenomen och farkoster som de sett. Mycket av det har säkert en naturlig förklarlig men inte allt.
Många tror att en del saker här på jorden är "tillverkat" av utomjordingar. T ex Cheopspyramiden. Den består av 2,3 miljoner kalkstensblock som väger mellan 2,5 - 15 ton! Hur sjutton kunde de bygga den för 4.500 år sedan. Utan lyftkranar och modern teknik. Undrar om man ö h t skulle kunna bygga en sådan idag? Och hur kan det finnas liknande pyramider över hela världen? De finns ju bl a i Mexico och Sydamerika också.  Eller Stonehenge och statyerna på Påskön? Hur byggdes de? Och bland det mest fascinerande tycker jag nog att  
Nascalinjerna är. Det är de där figurerna som är ristade i sten i Peru och föreställer olika saker bl a en kondor, spindel, apa och en kolibri. De är bara synliga från luften och upptäcktes ac Peruanska flygare på 1920-talet.  Hur kunde de räkna ut hur de skulle göra så att de bildar dessa mönster. Och nu har de tydligen hittat något liknande i Mellanöstern står en del om det HÄR. Och sädesfälten med dess mystsika mönster? HÄR kan se ett Youtubeklipp om dem som Tess har lagt ut på sin blogg(hoppas det är ok att jag länkar till dig Tess!) Ju mer man  tänker på det här ju mer börjar man ju fundera om det inte ligger nånting i de här utomjordingsteorierna. Eller vad tror ni?


 NASCALINJERNA APAN



NASCALINJERNA COLIBRIN

WILL SMITH-THE LAW OF ATTRACTION



En av de kända personerna som lever enligt LOA-tänket är Will Smith. En av hans favoritböcker är
"Alkemisten" av Paulo Coelho. (har hört även Madonna har rekommenderat den boken) Kanske skulle man införskaffa sig ett exemplar.  Någon av er som läst den?
Det finns flera youtubeklipp med Will Smith och LOA, här är ett  där han är gäst i Tavis Smiley's talkshow!.
Ha en go söndag!


FREDAGSKAKA!

O vad skönt att vakna idag alldelles av sig själv, och slippa en klocka som ringer när man sover som allra bäst!    Det är fredag och jag har tre lediga dagar framför mig, så gott!!! Vi har inte så mycket planerat, men i eftermiddag ska jag åka och hälsa på min moster som bor  i en egen liten lägenhet på ett äldreboende. Nu har jag inte varit där på ett tag och jag har saknat henne. Ska bli så mysigt att sitta i hennes soffa och bara prata och fika lite. Det känns så bra för hon blir alltid så himla glad när jag kommer. Jag har precis bakat en kaka som jag ska ta med. Den är  väldigt enkel men god kaka som går snabbt och lätt att göra. Typiskt en sådan där man slänger ihop i all hast om man får oväntat besök.
Vad ska ni göra i helgen?


Här kommer recept på kakan!


FREDAGSKAKA

·       2 ägg

·       2 dl socker

VISPAS

·       2 dl mjöl

·       2½ tsk bakpulver

·       1 dl vatten

BLANDA IHOP ALLT


HÄLL I BRÖAD FORM GRÄDDA

175 gr 25-30min.

GLASYR:

·       75 g smör el. margarin

·       1 dl socker

·       1 äggula

·       1 msk vaniljsocker


Blanda ihop allt och sjud på svag värme.  

Strö cocos över kakan.


LYCKA TILL!      




BÖNENS/TANKENS MAKT!

Vi  som är inne i LOA - tänket vet ju att tankens makt är enorm.  Alla tankar är magnetiska och drar till sig likasinnande tankar.  Så när många tänker samma tankar så blir kraften av dessa tankar enorm.  Det är så  som även bönen fungerar. Över hela jorden bildas det bönekedjor där frivilliga personer ingår.  Alla de stora världsreligionerna har dessa grupper av ”bedjare”.  Det beds för sjuka, för fred, för miljön och för olika problem och önskningar.  Det beds naturligtvis på olika sätt i olika religioner men egentligen är ju alltsammans samma sak enligt min åsikt.  Massa med tankar som har samma mål. Dessutom kommer ordets makt till!  Flera undersökningar har gjorts, bl. a. på sjukhus.  Där har de bett en grupp personer  med stark tro att  be för patienterna. Sedan har delat in patienter i 2 grupper där ena gruppen fick förbön. Ingen av patienterna visste vilken grupp de tillhörde. Men de som fick förbön blev fortare friska och hade då  färre sjukdagar på sjukhus,  det var färre dödsfall i den gruppen osv.  En visserligen lite långrandigt men ändå intressant  läsning om bönens påverkan hittar du  här.   När jag läste ”Samtal med Gud” av Neale Donald Walsch så står det att Gud uppfyller ALLA böner.  I bibeln står det många liknande citat så som:  ”Allt vad ni ber om i er bön skall ni få, när ni tror” och  ” Därför säger jag er: Allt vad ni ber om och begär, tro att ni har fått det, så skall det vara ert”  
Egentligen tycker jag att allt det här låter som ett stort skämt! Såklart är det inte så enkelt att man bara kan be en bön och så vips dyker ens önskan upp!  Hur många ber inte dag ut och dag in utan att någonsin få svar på sina böner!  Men om det nu är så att man ber på fel sätt? Enligt Neale D W ska man inte  BE att man ska få  något utan man ska tacka och känna att  att man redan har det. Alltså som att tacka på förhand!  Och läser man bibelcitaten så står det ju faktiskt samma sak. ”tro att ni har fått” står det! Och det står inte bara på ett ställe utan på flera ställen i Bibeln att man får vad man ber om om man tror tillräckligt starkt, så starkt att man kan känna att man fått sin önskan uppfylld.  Hörrni märker ni att det är precis exakt  samma sak som i LOA! Man ska veta att man redan har det, känna och tacka för att man redan har det, visualisera och affirmera som att det redan ÄR.  Kort och gott sagt leva utifrån resultatet!
Är egentligen allting  samma sak fast det heter olika? Jag menar om man ber Universum om något, eller Budda eller Gud?  Spelar det någon roll?  Vad tror ni?


10 ÅR SEDAN

Hoppas att ni har och har haft en bra helg! Själv ska jag snart åka iväg och jobba min tredje kväll på raken. Men sedan väntar en go ledighet, längtar.........
Tänk att idag är det 10 (!) år sedan de två flygplanen flög in i Word Trade Center, och ingenting blev sig likt i världen.  Förstår inte vart tiden har tagit vägen det känns inte alls som så länge sedan. Det är väl en av de dagarna som de flesta människor kommer ihåg. Man minns vad man  gjorde just då, när man fick höra nyheten. Själv kom jag för att hämta min dotter hos dagmamman och hon hade precis hört något på radion om att ett flygplan hade rammat någon byggnad i NY. Först trodde man ju att det var en olycka, ett plan som navigerat galet fel. Men när man fick höra om det andra planet så började man ju förstå......................
Vad gjorde ni den dagen, hur fick ni veta vad som hänt?
KRAM


THE SECRET HOS OPRAH

För några år sedan handlade Oprah Winfreys talkshow om "The secret".  Där berättar författaren Rhonda Byrne om hur hon kom i kontakt med boken "Vetenskapen om hur man blir rik"  alltså den bok jag har skrivit om här och som jag håller på att läsa just nu. Det är även fler personer från "The Secret" som är med i programmet, som är upplagt i flera delar på Youtube. Här kommer första delen.
Enjoy!


GOAFTON!

Nu känner man att hösten har kommit, man vill bara kura ihop sig, tända ljus och mysa i soffan när kvällen kommer. Jag fick min bok "Vetenskapen om hur man blir rik" från Adlibris igår. Har läst en några kapitel, och den verkar vara bra. Annorlunda , men bra! Intressant att läsa boken som fick Rhonda Byrne att att skapa "The Secret" filmen och boken.




BRYTBRÖD

Ja nu är helgen nästan slut, inte klokt vad ett par lediga dagar går fort. Man tror man ska hinna med så mycket men innan man vet ordet av är det söndag kväll. Igår åt vi kräftor tillsammans med dottern och hennes pojkvän. Älskar kräftor det är bland det godaste jag vet. Till kräftorna hade jag bakat ett brytbröd som är väldigt enkelt att göra, och som alltid brukar bli uppskattat. Tänkte dela med mig av receptet.  Tyvärr tänkte jag inte på att ta en bild av det hela brödet igår. Så nu blir det bara en bild av det som blev över av de 2 bröden jag gjorde.  Jag gjorde ett med vitlök och ett med franska kryddor.


Här kommer receptet!

Brytbröd 

Deg;

50 g margarin
3 dl mjölk
25 g jäst
1 msk socker
1 tsk salt
ca 7 dl vetemjöl


Smält margarinet och häll i mjölken, värm till 37 grader.

Smula ner jästen i en bunke tillsätt degvätskan.

Rör så jästen löser sig, tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet.
Arbeta samman till en smidig deg.
Jäs övertäckt ca 30 min

Fyllning 1:

75 g margarin, pressa  2-4 vitlöksklyftor (smaksak!)

+ hackad persilja (ca 1 msk)

ELLER

Fyllning 2:

75 g margarin
2-3 msk fransk örtkrydda

Kavla ut degen till en rektangel, bred på fyllningen.
Rulla ihop som en rulltårta.
Skär rullen i bitar, ca 16-18 st och ställ dem upp på
plåten (med bakplåtspapper) som en rundel. Jäs i 30 min.


Grädda i 200 grader ca 15 min. Pensla med vatten direkt när det är färdigt.

Tips, strö över lite flingsalt innan gräddningen.

Lycka till!