THE SECRET-PÅ SVENSKA

Jag har ju sett "The Secret" filmen ett par tre gånger sedan den kom ut för några år sedan. Jag tyckte jag hängde med ganska bra i engelskan, men nu i helgen såg jag den för första gången dubbad till svenska. Jag måste säga att för min del så var det ganska stor skillnad för jag upptäckte att det var saker jag inte riktigt förstått innan.  Tror att det är så att när de pratar engelska så måste jag lägga en hel del energi på att förstå, så då jag missar lite av budskapet om ni förstår hur jag menar. Det är ju ändå en hel del "ovanliga" ord som sägs som typ källenergi,  undermedvetna och liknande som inte hör till vanliga skolengelskan precis. Så om ni som jag inte är så jättebra på engelska så rekommenderar jag att se den svenska versionen!


DET OKÄNDA-LINDA THELENIUS AKA LINDA ROSING


Kollade på "Det Okända" igår. I detta avsnittet var ingen mindre än Linda Thelenius, mer känd som Linda Rosing med. Det var lite underligheter hemma hos familjen, som har en sekelskifte lägenhet i centrala Stockholm. Det hörs steg, mystiska handavtryck på spegel och andra skumma saker. Mediet Terry Evans var där och tog reda på vad som låg bakom  "spökerierna".  Om ni missade det och vill kolla så ligger avsnittet ute på TV4 PLAY  i några dagar till.




NYLÅNAT

Idag har jag varit på biblioteket och lånat två böcker. Älskar att man kan låna alldelles gratis, det är faktiskt en jättebra förmån vi har här i landet. På vårt bibliotek är de  väldigt tillmötesgående, om man frågar efter någon bok och de inte har så beställer de oftast hem den. Den ena boken är alldeles ny den heter "Själslig healing" och är skriven av mediet Sylvia Browne. Den andra hittade jag av en slump den heter "Vad vet vi egentligen" och är förlaga till filmen "What the bleep do we know" och den handlar  bl.a. om kvantfysik. Jaha så nu vet ni vad jag ska läsa den närmaste tiden. Hoppas ni har det bra, själv ska  jag sätta mig i soffan med mina böcker, tända ljus och höstmysa  om en stund.   

            


THE SECRET-DELETED SCENES

Hoppas ni har och har haft en fin helg! Jag ska åka och jobba strax, har suttit och visualeserat att det ska vara lugnt på jobbet idag, igår var det superstress överallt.
Hittade detta klippet på Youtube, det ska vara bortklippta scener från filmen "The Secret". Även Abraham/Hicks finns med på ett hörn.
Ha en go söndag!




MICHAEL LOSIER

Nu har jag lyssnat färdigt på Alkemisten. En underbar bok, annorlunda och svår att riktigt beskriva, men är ni nyfikna på den så läs den! Jag fick ju låna den av en kompis, och fick samtidigt låna en annan ljudbok som hon rekommenderade. Det var Michael Losiers bok LAW OF ATTRACTION:THE SCIENCE OF ATTRACTING MORE OF WHAT YOU WANT AND LESS OF WHAT YOU DON'T. Tyvärr finns den inte översatt till svenska utan man får hålla tillgodo med engelska. Jag har nämnt honom i något inlägg tidigare, han har en hemsida HÄR där han ger många bra tips och råd om till den som vill leva efter Attraktionslagen. Losier är från Canada och har jobbar med LOA sedan -96. Skrivit flera böcker, håller föredrag och seminarier etc. Jag har börjat lyssna på boken och gillar det jag hittills har hört. En grej som är lite kul och som var ny för mig är när han pratar om VIBRATIONSBUBBLAN. Ni kan höra honom berätta mer om den  i det här Youtubeklippet!



 

ALKEMISTEN X 4

Jag har ju tänkt och önskat att läsa Alkemisten av Paulo Coelho, som bla underbara TESS har rekommenderat. Så jag kollade på bibloteket om den fanns och det gjorde den, men den var utlånad så jag ställde mig i kö. Sedan pratade vi om böcker en dag på jobbet och då frågade jag om någon kände till den. Det en kille där som hade läst den. Utan att jag bett om det så hade han med sig den till mig nästa dag så jag fick låna den.  Bara ett par dagar efteråt blev jag erbjuden boken här av snälla goa PANKI . Tre dagar efteråt kom en kompis på besök och fick se Alkemisten ligga på bordet. Hon undrade om jag läst den men jag svarade att jag hade att par andra låneböcker jag var tvungen att läsa ut först. Hon sa att hon hade den som ljudbok och att jag kunde låna den om jag ville. Igår kom ett mail från biblioteket att boken fanns att hämta. Då och först då slog det mig hur himla effektivt LOA jobbat i det här fallet.

1. Jag önskar att läsa boken.
2. Det enda aktiva jag gör är att ställa mig i kö på Bibblan.
3. Helt plötsligt har jag inte bara EN utan FYRA olika möjligheter att läsa/lyssna på boken.

Vad säger man? TACK TACK TACK

Nyss var jag ute på en långpromenad med vovsen i det härliga höstvädret, och då jag lagt över ljudboken till Mp3 så gick jag ganska länge och lyssnade. Och det jag hört hittills gillar jag jättemycket. Så jag ser fram emot fortsättningen. Hoppas ni har det bra och skönt i helgen, det har jag och det önskar jag er alla!
kram





PYSSELPYSSELPYSSEL

Så många pysslare det finns, det har jag sett när jag vart runt olika på bloggar. En del virkar och stickar, en del gjuter i betong, en del fixar iordning gamla möbler  och allt möjligt annat. Folk är så himla duktiga det är så fina saker som tillverkas ute i stugorna! Så jag tänkte jag skulle visa vad jag har gjort nu på kvällarna. Det började för ett par år sedan att jag fick för mig att jag skulle göra en tomte. Men det blev inte bara en utan flera stycken. Förra julen gjore jag några till och nu i förra veckan blev jag lite pysselsugen så då var jag nere i källaren och hämtade upp kartongen med "tomtematerialet" så nu har jag gjort några till. Men nu blev det några små minitomar istället man får ju variera sig lite, hihihi.


HON VANN 112 MILJONER!

 


Jag skrev ju tidigare  i ett inlägg att jag blir väldigt peppad av att läsa människors succehistorier när det gäller Attraktionslagen. Den bästa av de alla jag har hört talas om är den om Cynthia Stafford. Hennes bror omkom i en trafikolycka och lämnade små 5 barn  efter sig. De hamnade i fosterhem, men Cynthia kände att hon ville ta hand om dem så hon sökte ensam vårdnad. I och med det var hon då tvungen att sluta sitt arbete för att på heltid ta hand om barnen. Hon levde på det  hon fick från de socialal myndigheterna och sökte bidrag olika välgörenhetsorganisationer så det var ju så klart  inget överflöd. Men hon visste att hennes liv kunde bli bättre. Hon hade läst en del böcker främst av Joseph Murphy (författare och lärare inom LOA även om inte det kallades så på hans tid!)  och lärt sig att affirmera och visualisera. Så hon bestämde sig för att vinna 112 miljoner, och nu snackar vi inte kronor utan dollar!!!! Blir ca 880 milj svenska kronor om jag  räknat rätt!  
Hon skrev 112 milj på en lapp, hon tänkte ut i minsta detalj vad hon skulle göra för pengarna. Hon hade alltid skänkt mycket till välgörenhet så hon tänkte ut vilka organisationer och hur mycket hon skulle skänka. Hon tänkte ut allt hon ville ha för egen del och vad barnen skulle ha. Och att hon skulle dela med sin familj.  Allt precis allt in i minsta detalj. Detta fokuserad hon på så mycket hon kunde  i några månader. Sedan släppte hon det bara.........  I maj 2007 köpte hon en lott i California Mega Million Lottery. Och vann!!! Just exakt 112 miljoner dollar!!!! Alla var förvånade utom Cynthia för hon visste ju att hon skulle vinna förr eller senare. Det hela tog ca 4 månader.
Det bästa med hela historien är Cynthia själv. Hon verkar vara en sådan härlig människa, sympatisk och trevlig och har gjort så mycket gott för sina pengar.  Jag hittade ett par intervjuer med henne på Youtube, tänkte lägga upp en men kunde inte välja så här kommer båda två!







NEVER LISTEN TO NO!




MÄRKLIGA SAMMANTRÄFFANDE

För ganska många år sedan hade jag en jobbarkompis som heter Anna. Vi jobbade aldrig nära varann så vi har i stort sett bara hejat när vi mötts ute på stan vilket inte har hänt på flera år.   I allafall så hörde jag någon gång i våras att hon blivit allvarligt sjuk. Häromdagen när jag var ute och gick med vovsingen så hörde jag hur någon ropade namnet Anna. Det är ju ett relativt vanligt namn och jag känner flera som heter det men av någon anledning kom jag att tänka på just den Anna. Undrade hur det hade gått om hon var frisk och så vidare. Ett par timmar senare åkte jag till ICA stormarknad och när jag körde in på parkeringen, vem såg jag komma gående där om inte Anna! Tidigare idag  så tänkte jag på en bekant till oss som vi inte sett på väldigt länge. Vet inte varför tanken på honom bara dök upp i skallen på mig. Efter ca en kvart så står han precis framför mig. Då höll jag nästan på att trilla av pinn. Blev så jäkla ställd. Två gånger på samma vecka tänker jag på personer jag inte träffat på väldigt länge och så dyker de upp livs levande strax efteråt. Vad tror ni är förklaringen till sånt här? Synkronism?
Varsel?
Attraktionslagen, att man liksom manifesterat fram personen?  Eller slumpen? Eller..,,,???
Trevlig helg på er!

GOJIBÄR=MIRAKELBÄR???

Idag har jag varit och inhandlat en påse torkade  Gojibär. I Kina har de ätits och varit kända för sina goda hälsoeffekter i 5000 år. Men för mig är det något helt nytt  ända till nu. Helt plötsligt började folk runt omkring mig att tala om de små mirakelbären, jag läste någon artikel i någon tidning och så var min nyfikenhet väckt.  Så jag började söka lite på Internet och det fanns massvis med info om dem. På svenska heter de Bocktörne och de har varit populära inom hälsokosten ganska länge, även om jag har missat det helt.

Här är några av de effekter som bären sägs ha:

BLI STARKARE MER ENERGI

BLI MER MOTSTÅNDSKRAFTIG MOT BAKTERIER SVAMP OCH VIRUS
SE YNGRE UT OCH KÄNNA SIG YNGRE  (ooohhhh me like!!!)

BÄTTRE SYN

BÄTTRE SÖMN

STRESSA MINDRE

MINSKAR ORO

STÄRKER HJÄRTAT

SÄNKER BLODTRYCK

SÄNKER KOLESTEROLVÄRDET

FÖRBÄTTRA BLODCIRKULATIONEN

M.M.

De är fullproppade med en mängd nyttigheter såsom antioxidanter, mineraler, vitaminer, you name it!

Istället för att jag skriver av allt så är det är bättre att ni läser t. ex.  
HÄR och HÄR   det finns massvis mad andra sidor också som lovprisar Gojibäret!

En del tycker att de är jättegoda men det håller jag inte med om! Det är helt ok att äta dem men jag skulle inte köpa dem för smakens skull. Priset var rimligt tycker jag, jag köpte dem på Willys för 24kr /100 g. Nu ska jag få de övriga i familjen att äta av dem också så får vi se om vi slipper undan höstförkylningarna!

Någon som testat Gojibären? Skriv gärna en kommentar vad ni tycker isåfall!